Italiamania

Tejszínes-sonkás tészta

 

Tejszínes-sonkás tészta

 

Hozzávalók (3-4 fő részére)

 

 

fél csomag fusilli/penne/szarvacska tészta            tejszínessonkástészta (1)

3-4 gerezd fokhagyma

kis olaj a pirításhoz

20 dkg (gép)sonka

fél liter főzőtejszín

mediterrán/olaszos fűszerkeverék ízlés szerint

 

 

A fél csomag tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzzük.

Közben egy másik edényben olajon egy kicsit pirítunk az apróra vágott fokhagymán, majd hozzátesszük a kockára vágott sonkadarabokat. Kicsit hagyjuk pirulni, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt és fűszerkeverékkel ízesítjük. Felforraljuk az egészet, majd a kifőtt, leszűrt tésztára öntjük, összekeverjük és forrón tálaljuk.

 

Jó étvágyat kívánok:)

 

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!