Tejszínes-sonkás tészta
Hozzávalók (3-4 fő részére)
fél csomag fusilli/penne/szarvacska tészta
3-4 gerezd fokhagyma
kis olaj a pirításhoz
20 dkg (gép)sonka
fél liter főzőtejszín
mediterrán/olaszos fűszerkeverék ízlés szerint
A fél csomag tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzzük.
Közben egy másik edényben olajon egy kicsit pirítunk az apróra vágott fokhagymán, majd hozzátesszük a kockára vágott sonkadarabokat. Kicsit hagyjuk pirulni, majd hozzáöntjük a főzőtejszínt és fűszerkeverékkel ízesítjük. Felforraljuk az egészet, majd a kifőtt, leszűrt tésztára öntjük, összekeverjük és forrón tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok:)
Legutóbbi hozzászólások