Olaszország a koffeinfüggők hazája. A XVI. század végén érkeztek az első kávészállítmányok Velencébe, azóta igazi kultusszá nőtte ki magát a kávézás, a mindennapok része, máig töretlen a sikere.
.
.
.
Itáliamániásként én is imádom ezt a “fekete nedűt”, és igyekszem minél több fajtáját megkóstolni.
A minap hallottam egy új receptet, amit gyorsan ki is próbáltam. Szerintem ISTENI 

.
.
.
Vaníliafagylaltos tejszínhabos kávé Amaretti kekszmorzsákkal díszítve
.
.
.
.
.
.
1 hosszú feketekávé lehűtve
cukor ízlés szerint
1 gömb vaníliafagylalt
tejszínhab ízlés szerint
Amaretti keksz összetörve
cukor ízlés szerint
1 gömb vaníliafagylalt
tejszínhab ízlés szerint
Amaretti keksz összetörve
.
.
A kávét egy nagyobb pohárba kiöntöm, ízlés szerint cukrozom. Várok egy kicsit, amíg kihűl, majd vaníliafagylaltot adok hozzá, annak a tetejére tejszínhabot teszek és az egészet Amaretti kekszmorzsával díszítem.
.
.
.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: